Tomatensaus van verse tomaten

Zelf tomatensaus maken van verse tomaten

Het is weer de tijd van de overschotten uit de moestuin. Zo is er nog geen tomaat van plan te verkleuren en zo zijn ze allemaal tegelijk rijp. Tijd voor tomatensaus!

Ingrediënten

 • 1 kg tomaten (soort naar keuze, ook meerdere soorten door elkaar mogelijk)
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • scheutje worcestershiresauce
 • peper, zout
 • scheutje rode wijn

Dit is een recept voor basis tomatensaus. Je kunt hier nog ingrediënten naar keuze aan toevoegen. Deze saus is bijvoorbeeld erg lekker bij pasta met als extra toevoeging rul gebakken gehakt, basilicum en Parmezaanse kaas of met tonijn, kappertjes en olijven.
  1. Snijd de tomaten in kwarten en snijd de ui in stukken en bak deze zachtjes aan (niet bruin laten worden). Voeg na een paar minuten de knoflook (gehalveerd), laurierblaadjes en worcestersauce toe en laat dit heel even zachtjes meebakken.
  2. Voeg de tomaten en de wijn toe en laat ongeveer een half uur, met het deksel schuin op de pan, op laag vuur staan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de saus met een staafmixer, voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Mocht de saus te dik zijn kan er nog wat water toegevoegd worden, laat de saus dan daarna nog wel een paar minuten (zachtjes) koken. Voeg extra ingrediënten naar keuze toe en laat de saus daarna weer een paar minuten (zachtjes) koken.

   tips:

   * tomatensaus laat zich goed invriezen, maak wat extra saus, verdeel het in porties, laat het goed afkoelen en vries het in.
   * deze basissaus kan met toevoeging van extra ingrediënten voor verschillende gerechten gebruikt worden.

   ——————————————–

   Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
   Kijk dan hier voor meer info.
   Heb jij één van onze recepten gemaakt?
   Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
   Doe dat via facebook, twitter of instagram
   of laat hieronder een bericht achter.

   Zelf tomatensaus maken van verse tomaten

   Geef een reactie