Vegetarische hartige cake

Hartige cake

Al eerder plaatsten we een recept voor hartige cake. Door te variëren met ingrediënten maak je met dit recept telkens weer een andere cake. Deze keer een vegetarische variant met Italiaanse smaken.

Ingrediënten (voor een cakevorm van ± 20 cm)

  • 1 teentje knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 6 grote champignons (in plakjes)
  • 15 zwarte olijven (fijngesneden)
  • 4 zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
  • scheutje olie
  • 3 eieren
  • 80 gram roomboter
  • 200 gram kwark
  • 100 gram mozzarella
  • 180 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • zout & peper naar smaak

    1. Bak de champignons met de sjalotjes, peper en zout aan in wat olie, voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak heel even mee. Roer de zongedroogde tomaat en de olijven erdoor en laat het mengsel afkoelen.
    2. verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter en bestrooi deze met bloem. 
    3. Maak de boter zacht door 20sec. in de magnetron te verwarmen. Klop de eieren een beetje schuimig met een garde, klop dan de kwark erdoor en vervolgens de zachte boter.
    4. Meng met een vork het gebakken champignonmengsel en de mozzarella (in stukjes) door het beslag.
    5. Werk met een spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en vul de cakevorm. Bak de cake in 50-60 minuten op 180°C, laat de cake na het bakken nog 10 minuten in de vorm afkoelen.

      ——————————————–

      Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
      Kijk dan hier voor meer info.
      Heb jij één van onze recepten gemaakt?
      Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
      Doe dat via facebook, twitter of instagram
      of laat hieronder een bericht achter.

      Vegetarische hartige cake met olijven, champignons en zongedroogde tomaat

      Geef een reactie