Karamel (salted)

homemade Caramel

Een beetje geduld, suiker en water, dat is alles wat je nodig hebt om een heerlijke karamel te maken. Voeg gezouten roomboter toe en je hebt ‘salted caramel’! Bewaar wat je over hebt in een schone jampot in de koelkast.

Ingrediënten (voor 1 jampot)

  • 400 gram suiker
  • 100 ml heet water
  • 100 gram gezouten roomboter (optioneel)

Bereiding

    1. Zorg dat er 100ml heet water klaarstaat.

    2. Doe de suiker in een pannetje en zet het op laag vuur, zodra de onderste laag van de suiker begint te smelten met een garde de suiker doorroeren.

    3. Haal de suiker van het vuur zodra de suiker een mooie karamelkleur heeft, zet het pannetje in de gootsteen en giet het water bij de suiker –doe dit voorzichtig, het kan spetteren en de suiker is erg heet!– roer het door zodat er een gladde karamel ontstaat.

    4. Voeg voor extra lekkere karamel 100 gram gezouten roomboter door de karamel, giet de karamel in een schone jampot

    tip:

    * mochten er klontjes zijn ontstaan na het toevoegen van het water, zet het pannetje dan nog even op laag vuur en roer de karamel goed door.

    2 reacties

    1. Door water toe te voegen blijft de caramel zacht. Je zou ook nog een klont gezouten boter toe kunnen voegen voor extra lekkere caramel.

    2. Dit wordt toch hard als het is afgekoeld?????

    Geef een reactie