Foodblogevent april 2013 Rode Thaise kipcurry

Saus is het thema van het foodblogevent van april 2013.  Makkelijk, zou je denken, bij elke maaltijd hoort een lekker sausje. Maar dat maakt het juist ook lastig, want er zijn zoveel lekkere sauzen. De keuze is gevallen op een saus die door veel mensen gegeten wordt, maar vaak kant-en-klaar -of als boemboe- gekocht wordt.
Rode Thaise curry is makkelijk zelf te maken, te combineren met verschillende soorten vlees of vis en het past in elk seizoen. Voor een pittigere saus voeg je nog een extra rode peper toe.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 500 gram kipfilet (in grove stukken snijden)
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 1 (of 2) rode peper(s)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn (poeder)
  • 2 theelepels koriander (poeder)
  • 1 theelepel sereh (poeder)
  • stukje trassi
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 200 ml water of kippenbouillon
  • scheutje vissaus
  • stukje santen (ongeveer 2 cm van het blok)

Bereiding

    1. Begin met het aanbakken van de fijngesneden ui, gember en peper,  laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes bakken totdat de ui lichtbruin is. Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak dit een minuut mee.

    2. Daarna de komijn, koriander, sereh, trassi en tomatenpuree toevoegen en bak dit ongeveer 2 minuten op laag vuur mee.

    3. Voeg het water of de bouillon toe en pureer de saus met een staafmixer of in de blender. Breng de saus weer aan de kook en voeg een klein scheutje vissaus en de santen toe, roer de saus goed door. Proef of de saus goed op smaak is; voeg eventueel wat meer vissaus toe.

    4. Voeg de kipfilet toe aan de saus en laat het zachtjes op laag vuur pruttelen (mét deksel en af en toe doorroeren) totdat de kip net gaar is (ongeveer 5 minuten).

    Lekker met rijst en roergebakken groente.

      Geef een reactie