Appeltaart

Hollande appeltaart

Ingrediënten (vorm ø20 cm):

  • 200 gram bloem
  • 120 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 70 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 500 gram appels (goudreinetten)
  • sap van ½ citroen 
  • 2 eetlepels paneermeel
  • suiker & kaneel of karamel

Bereiding:

1. Meng de zachte boter met de bloem, suiker en de helft van het ei, bewaar de rest van het ei. Kneed nog heel even met de handen door tot er een mooi zacht deeg is ontstaan, en laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.

2. Vet de bakvorm in met boter of bekleed met bakpapier. Schil de appels en snijd ze in blokjes, voeg het sap van een halve citroen hier aan toe en breng de appels op smaak met kaneel en suiker of een paar lepels karamel.

3. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de vorm hiermee, verdeel de paneermeel over de bodem van de taart en vul de vorm met de appels. Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en maak een mooi raster voor op de taart. Maak het raster alvast op een stuk bakpapier en laat het daarna voorzichtig op de taart glijden. Bestrijk de taart met de rest van het geklutst ei.

4. Bak de taart 60-70 minuten op 175°C.

Geef een reactie