Tarte tatin met rabarber

De tarte tatin met appel kent iedereen, maar deze klassieker kan ook heel goed met ander fruit. Wij maakten hem deze keer met rabarber uit eigen tuin.

Ingrediënten

  • 4 stengels rabarber
  • 4 eetlepels karamel
  • 125 gram bloem
  • 75 gram boter
  •  ½ ei (losgeklutst)
  • 35 gram poedersuiker (of fijne suiker)
  • 1 à 2 el koud water

1. Doe de bloem, boter, suiker, water en het halve ei  in een kom en roer door met een vork. Kneed het deeg een beetje totdat je een samenhangend geheel hebt. Voeg indien nodig nog een tweede eetlepel water toe. Druk het deeg plat zodat het koelen in de koelkast beter en dus sneller gaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een half uur in de koelkast.

2. Schep de karamel in een ovenbestendige koekenpan -wij gebruikten een klein model van ongeveer 20cm-, leg de gewassen en in stukken van 2cm gesneden rabarber in de karamel.

3. Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog even door om het een beetje soepeler te maken en rol het deeg uit zodat het even groot is als de pan.

4. Leg het deeg over de rabarber, druk de randjes aan -laat het deeg niet over de rand van de pan komen-, en snijd een kruisje in het midden van het deeg voor de ontluchting tijdens het bakken.

5. Bak het taartje in ongeveer 30-40min op 180°C gaar en mooi bruin. Keer het taartje na het bakken om op een bord.

    Geef een reactie