Crème pâtissière

Makkelijk zelf banketbakkersroom maken zonder pakje?
Tegenwoordig verkoopt de gemiddelde supermarkt kant-en-klare mixen voor alles. Taarten, muffins, pannenkoeken, het zit allemaal in een pakje. Je hoeft niet meer na te denken over het recept of de werkwijze. Je koopt zo’n verpakking, volgt de aanwijzingen en klaar. De fabrikanten laten je denken dat dit dé manier is om bijvoorbeeld zelf banketbakkersroom voor taart of gebak te maken. Zonder pakje zou het te moeilijk zijn.
Crème pâtissière ook wel banketbakkersroom genoemd is heel makkelijk zelf te maken en erg lekker! En je hebt slechts 6 ingrediënten nodig.

Ingrediënten (genoeg voor het vullen van een lage open fruittaart ø22cm)

  • 2 eidooiers 
  • ½ vanillestokje
  • 200 ml melk
  • 5 gram bloem
  • 5 gram maïzena
  • 60 gram suiker
1.Snijd het ½ vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit en doe deze met de melk in de pan, breng dit langzaam tegen de kook aan.
2. Meng in een ruime kom de suiker met de bloem en de maïzena. Klop hier de eidooiers door.

3. Schenk -al kloppen met een garde- een derde van de hete melk bij het eimengsel . Giet dit dan weer bij de overgebleven melk in de pan en laat het op laag vuur -al kloppend- binden, laat de crème een aantal minuten zachtjes doorkoken, blijf kloppen om aanbranden te voorkomen.

4. Laat de crème iets afkoelen, wel af en toe doorroeren om velvorming te voorkomen, en zet het dan tot gebruik in de koelkast. Klop de crème voor gebruik nog even goed door, zodat het makkelijker te verwerken is.
———————————————
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie