Foodblogevent juni 2013 – Mango-kokosijs

Wat een uitdaging, het foodblogevent van juni 2013. IJs zónder suiker, zónder koemelk en vegetarisch. Wij maken (te) weinig ijs. En dan nu ook nog met restricties. Maar het is gelukt. Een lekker zomers ijsje van mango, kokos en kardemom, makkelijk te maken en heerlijk verfrissend van smaak. Het citroensap haalt de zoetheid van de mango wat meer naar voren. En de kardemom geeft het ijs net iets extra’s.

Kijk voor de spelregels van het foodblogevent en meer inzendingen voor juni 2013 op de blog van Kelly Bennis.

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eidooiers
  • 2 kardemompeulen

1. Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine zo fijn mogelijk en voeg het citroensap toe.

2. Plet de kardemompeulen een beetje en doe deze met de kokosmelk in een pan, breng dit langzaam tegen de kook aan.

3. Klop de eidooiers schuimig en schenk hierbij -al roerend- een derde van de warm kokosmelk. Giet dit mengsel weer bij de overgebleven kokosmelk in de pan en laat het op laag vuur -al roerend- binden, laat de kokoscrème niet koken (zelfde werkwijze als bij crème anglaise).

4. Laat de crème iets afkoelen en voeg dan de gepureerde mango toe, laat het mengsel in de koelkast goed koud worden en doe het daarna in de ijsmachine.

———————————————

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Mango-kokosijs zonder toegevoegd suiker en lactosevrij

Geef een reactie