Ragout van bospaddenstoelen

Ragout van bospaddenstoelen
Ragout van bospaddenstoelen. Wat een luxe, even het bos in (5 minuten lopen van huis) en dan terug komen met een paar honderd gram paddenstoelen. En dat elke week vanaf juni! Deze ragout heeft al vaak op het menu gestaan en verveeld eigenlijk niet. Lekker met rijst of een vers stokbrood. Als je iets meer vocht toevoegt heb je een heerlijke pastasaus.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram bospaddenstoelen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje worcestersaus
  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml kippenbouillon (warm)
  • 100 ml melk (koud)
  • 2 eetlepels verse groene kruiden
  • zout, peper

  1. Halveer de grote paddenstoelen, laat de kleinere heel. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Doe de boter in de pan en bak de helft van de paddenstoelen, het sjalotje en de knoflook aan. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Voeg dan de bloem toe. Laat de bloem in een paar minuten op laat vuur garen, roer steeds door. Doe daarna de koude melk erbij en roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kippenbouillon en een scheutje worcestersaus toe, en breng aan de kook.
  3. Zodra de ragout begint te koken kan de rest van de paddenstoelen erbij. Laat de paddenstoelen een paar minuten op laag vuur garen in de ragout. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zou en peper. Roer tot slot de verse groene kruiden erdoor.
Ragout van bospaddenstoelen
———————————————
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze ragout van bospaddenstoelen gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Zelf paddenstoelen zoeken in het bos en daar ragout van maken. Zie hier het recept voor bospaddenstoelenragout.

Geef een reactie