Blini met tonijnmousse

Lekker voorgerecht of amuse: Blini met tonijnmousse

Blini met tonijnmousse. Blini zijn een soort kleine pannenkoekjes en net als met toastjes kun met blini ook eindeloos variëren met de topping. Blini zijn natuurlijk niet knapperig zoals toastjes, zorg er daarom voor dat je iets knapperigs toevoegt aan je topping. Deze eenvoudige tonijnmousse is snel en makkelijk te maken en past goed bij de blini.

Erg lekker als hapje bij de borrel, maar ook mooi als voorgerecht bij een diner.

Ingrediënten voor de tonijnmousse (topping voor 25 blini)

  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 10 zwarte olijven
  • 2 augurken
  • zout, peper

Bereiding

  1. Maak de blini volgens dit recept.
  2. Pureer de tonijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de crème fraîche toe en breng de mousse op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de olijven en augurken in kleine blokjes.
  4. Vorm, met behulp van 2 eetlepels, quenelles van de tonijnmousse. Dit vraagt enige oefening, maar na een paar keer zul je zien dat het beter gaat. Garneer de tonijn met olijf en augurk.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze blini met tonijnmousse gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 

Geef een reactie