Blini met tonijnmousse. Blini zijn een soort kleine pannenkoekjes en net als met toastjes kun met blini ook eindeloos variëren met de topping. Blini zijn natuurlijk niet knapperig zoals toastjes, zorg er daarom voor dat je iets knapperigs toevoegt aan je topping. Deze eenvoudige tonijnmousse is snel en makkelijk te maken en past goed bij de blini.
Erg lekker als hapje bij de borrel, maar ook mooi als voorgerecht bij een diner.
Ingrediënten voor de tonijnmousse (topping voor 25 blini)
- 1 blikje tonijn
- 2 eetlepels crème fraîche
- 10 zwarte olijven
- 2 augurken
- zout, peper
Bereiding
- Maak de blini volgens dit recept.
- Pureer de tonijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de crème fraîche toe en breng de mousse op smaak met zout en peper.
- Snijd de olijven en augurken in kleine blokjes.
- Vorm, met behulp van 2 eetlepels, quenelles van de tonijnmousse. Dit vraagt enige oefening, maar na een paar keer zul je zien dat het beter gaat. Garneer de tonijn met olijf en augurk.
————————————————-