Deze gevulde speculaasblokjes smaken altijd, ook al is het nog geen december. Gevuld speculaas hoort wat ons betreft niet alleen bij de maand van sinterklaas en kerst, maar bij de herfst én winter. Na een stevige wandeling, met een kop warme chocolademelk. En tijdens het bakken die heerlijke kruidige geur.
Ingrediënten
voor de amandelspijs
- 100 gram gemalen amandelen
- 100 gram suiker
- rasp van ½ citroen
- 1 ei
Bereiding amandelspijs
Meng alle ingrediënten voor de spijs door elkaar en laat dit enkele dagen in de koelkast staan om te rijpen. Je kunt het ook meteen gebruiken, maar door het rijpen zal de spijs lekkerder worden.
Ingrediënten
voor de speculaas
- 250 gram bloem
- 175 gram zachte boter
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 gram bakpoeder
- 8 gram speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 ei
- scheutje melk
Bereiding speculaas
- Meng bloem, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar.
- Werk de zachte boter hierdoor. Kneed kort door totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Klop het ei los met een scheutje melk.
- Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte. Snijd het deeg in tweeën. Leg één van de twee helften op bakpapier op een bakplaat en verdeel de amandelspijs over het deeg. Leg het andere stuk deeg er boven op.
- Bestrijk het deeg 2 keer met het ei-melk mengsel.
- Bak het gevulde speculaas 30 minuten op 165°C.
————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze gevulde speculaasblokjes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.