Pastasalade met tonijn, komkommer en bieslook

Koks in Frankrijk | woensdag, juli 01, 2015 | ||||||
Het is vandaag warm, heel erg warm. De thermometer wees voor twaalven al vijfendertig graden aan. Gelukkig is het in de keuken vrij koel, en zolang je de oven niet aanzet en niet al te veel pannen op het vuur zet, is het daar nog best uit te houden. Eenvoudige gerechten dus de komende dagen. 
1 juli, vandaag dus, is door een aantal foodbloggers uitgeroepen tot dag van de pastasalade. Een mooie aanleiding voor ons om weer eens pastasalade te maken.
(dag van de) Pastasalade met tonijn, komkommer en bieslook
Ingrediënten (voor 2 tot 3 porties)
  • 200 gram fussili
  • 1 blikje tonijn
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 200 milliliter volle kwark
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 bieslook bloemen
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout

1. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Giet de pasta af en spoel de pasta af met koud water en laat het goed uitlekken.

2. Rasp een derde van de komkommer en meng dit door de kwark. Pers het teentje knoflook en doe dit ook door de kwark. Breng de dressing op smaak met peper, zout en fijngehakte bieslook.

3. Snijd de rest van de komkommer in blokjes.

4. Meng de pasta, komkommer, tonijn, olijven en dressing door elkaar. Garneer met bieslookbloemen.
(dag van de) Pastasalade met tonijn, komkommer en bieslook

---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten