Dit recept voor spaghetti met salieboter is geinspireerd op een recept van Ottolenghi. We hebben het recept naar onze eigen smaak aangepast door wat meer ingrediënten, waaronder tuinbonen en cantharellen, toe te voegen. De gehaktballetjes hadden we nog over van de vorige dag en pasten prima bij dit gerecht.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 200 gram spaghetti
- 4 rundergehaktballetjes (of 200 gram rul gebakken rundergehakt)
- flinke klont boter
- 1 eetlepel fijngehakte salie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
- 1 sjalotje
- 150 gram tuinbonen
- 50 gram cantharellen (of champignons)
- 50 gram walnoten
- Parmezaanse kaas
- olie en/of boter om in te bakken
- peper, zout
Bereiding
- Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout.
- Smelt de boter in een klein steelpannetje, voeg de salie en de knoflook toe. Verwarm ongeveer een halve minuut op heel laag vuur, laat de boter niet bruinen, en zet het vuur dan uit.
- Snijd het sjalotje in halve ringen en bak deze, samen met de cantharellen, aan in wat boter en/of olie. Doe de tuinbonen en het gehakt erbij en bak deze 2-3 minuten mee op half hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de spaghetti af en roer het salie-knoflook-boter mengsel erdoor.
- Schep de groente en het gehakt over de spaghetti en strooi de walnoten en de kaas erover.
————————————————-