Het kan nog net deze mediterrane groenteschotel vol met zomerse groenten. De laatste tomaten, courgettes, paprika en boontjes uit de moestuin. Met dit ratatouille-achtige gerecht genieten we nog een beetje na van de zomer.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 175 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel of broodkruim
- 2 theelepels tomatenpuree
- nootmuskaat
- scheutje worcestersaus
- zout
- peper
- olie en/of boter om in te bakken
- 1 ui
- 1 courgette
- 150 gram sperziebonen
- 1 paprika
- 3 tomaten
- 1 laurierblad
- paar takjes tijm
Bereiding
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een grote kom en voeg alle ingrediënten behalve het paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar met een vork. Doe dan de paneermeel erbij en meng nog eens goed door. Draai er gehaktballetjes of -ballen van, wat je wilt. Laat ze even staan en ga verder met de groenten.
- Snijd alle groenten in grove stukken. Bak alle groenten behalve de tomaten, aan in olie en boter. Voeg zodra de groenten beginnen te bruinen, tomaten, laurier, tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
- Bak ondertussen de gehaktballetjes. Lekker met rijst of stokbrood.