Mediterrane groenteschotel met gehaktballetjes

Mediterrane groenteschotel met gehaktballetjes

Het kan nog net deze mediterrane groenteschotel vol met zomerse groenten. De laatste tomaten, courgettes, paprika en boontjes uit de moestuin. Met dit ratatouille-achtige gerecht genieten we nog een beetje na van de zomer.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 175 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel of broodkruim
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • nootmuskaat
  • scheutje worcestersaus
  • zout
  • peper
  • olie en/of boter om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 1 laurierblad
  • paar takjes tijm

Bereiding

  1. Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een grote kom en voeg alle ingrediënten behalve het paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar met een vork. Doe dan de paneermeel erbij en meng nog eens goed door. Draai er gehaktballetjes of -ballen van, wat je wilt. Laat ze even staan en ga verder met de groenten.
  2. Snijd alle groenten in grove stukken. Bak alle groenten behalve de tomaten, aan in olie en boter. Voeg zodra de groenten beginnen te bruinen, tomaten, laurier, tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
  3. Bak ondertussen de gehaktballetjes. Lekker met rijst of stokbrood.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze Mediterrane groenteschotel gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie