Zelf kruidnootjes maken
Je zou denken dat wij het hier in Frankrijk zonder pepernoten, taaitaai en chocoladeletters moeten doen. Niets is minder waar, voor deze en andere typisch Hollandse producten , kunnen we gewoon bij de Hema terecht. Klein nadeel, deze winkel is in Clermont-Ferrand en dat ligt op zo’n 50 kilometer hier vandaan. Bij spontane trek in kruidnootjes moeten we toch echt zelf aan de slag. Eigenlijk ook veel leuker.
Ingrediënten (voor ongeveer 80 stuks)
- 200 gram bloem
- 125 gram (zachte) boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 8 gram speculaaskruiden
- 5 gram bakpoeder
- 2 eetlepels melk
- snufje zout
Werkwijze kruidnootjes maken
- Meng bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar.
- Werk de zachte boter en de melk hierdoor. Kneed kort door totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
- Kneed het deeg nog even door en rol het met je handen tot de vorm van een lange worst. Snijd van die worst plakjes, van ongeveer 5 à 6 gram, af. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Maak van de plakjes bolletjes, en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kruidnootjes 15 minuten op 180°C.
Hoi Irène, je kunt 'melange pour pain d'epice' gebruiken, in veel supermarkten hier verkrijgbaar. Succes.
Wie weet hoe ik de speculaaskruiden moet maken? Of waar ik het kan kopen in Frankrijk?