Vega rijstschotel met kurkuma, gember en komijn

Vegetarische vrijdag: rijstschotel zelf maken zonder pakjes

Deze rijstschotel is perfect om de laatste restjes wintergroenten uit de moestuin op te maken. De eerste lentegroenten zijn gezaaid, maar het oogsten laat natuurlijk nog even op zich wachten. In eenpansgerechten kun je prima groenterestjes verwerken. Lekkere specerijen erdoor, gebakken ei erbij en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 cm santen (van een blok)
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 300 gram kool (spruitjes, boeren-, spits- en/of savooiekool)
  • 4 eieren
  • olie om in te bakken
  • zout, peper

Bereiding

  1. Kook de rijst met wat zout en laat het daarna goed uitlekken en afkoelen.
  2. Snipper de ui, snijd gember fijn en snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes). Snijd de wortels in kleine blokjes, de prei in halve ringen en de kool in reepjes.
  3. Bak de ui, gember en peper aan in wat olie. Laat dit een aantal minuten bakken en voeg dan een geperst teentje knoflook, kurkuma en komijn toe. Bak dit ongeveer 30 seconden en voeg dan de bouillon en de santen toe. Breng dit zachtjes aan de kook en roer goed door zodat de santen oplost. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus uit en laat staan tot verder gebruik.
  4. Roerbak de groenten in wat olie. Zodra de groenten gaar zijn, kan de rijst erbij. Roerbak de rijst enkele minuten mee. Bak ondertussen de eieren (spiegelei of omelet). Voeg als laatste de saus toe aan de rijst en groenten. Meng alles goed door elkaar.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze rijstschotel gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
Vegetarische rijstschotel met kurkuma, gember en komijn

Geef een reactie