Tortilla met aardappel, courgette en chorizo

Torilla - aardappel omelet - uit de oven met courgette en chorizo

Tortilla met aardappel, courgette en chorizo

Ingrediënten (voor 2-3 porties)

  • scheutje (zonnebloem) olie
  • 500 gram aardappel
  • 1 courgette
  • 150 gram chorizo
  • 2 sjalotjes
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • klontje boter
  • zout, peper
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Doe de aardappelschijfjes in de schaal, voeg nog een beetje olie toe en meng de olie door de aardappelen. Zet de schaal met aardappelen in de oven om voor te garen. Dit duurt ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de aardappelen).
  3. Snijd ondertussen de courgette in plakjes, de sjalotjes in halve ringen en de chorizo in kleine blokjes.
  4. Klop de eieren los met de melk. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Zodra de aardappel bijna gaar zijn kunnen de overige ingrediënten erbij. Meng de courgette, chorizo en sjalotjes door de aardappelen. Giet daar het ei-melkmengsel bij en strooi de kaas erover. Verdeel het klontje boter in kleine stukjes over de schotel.
  6. Zet de oven wat lager (150°C) zodat het ei langzaam gaart en lekker zacht blijft. Na ongeveer een half uur kun je de grillstand van de oven nog even gebruiken om de tortilla te gratineren. Dit kan heel snel gaan, dus let goed op!

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze tortilla gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 

Geef een reactie