Tomatenchutney met peper en abrikoos

zelf tomatenchutney maken
De eerste nachtvorst is een feit. En daarmee komt definitief een eind aan het tomatenseizoen. Voor de nachtvorst stonden de planten nog fier overeind met volop rijpe en onrijpe tomaten, nu is er dus niets meer van over.
Gelukkig hebben we voor de nachtvorst nog geoogst. En van dat laatste pondje maakten we deze chutney. Lekker als saus bij een stukje gegrild vlees of op een broodje.

Ingrediënten (voor 2 jampotjes)

  • olie om in te bakken
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 cm gemberwortel, fijngesneden
  • 8 gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 gram tomaten
  • zout
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in ruime pan met dikke bodem. Bak hierin de karwijzaad, mosterdzaad, venkelzaad, gember, abrikozen en groene peper. Laat dit enkele minuten zachtjes bakken (niet bruin laten worden) en doe dan de tomaten en de knoflook erbij. Breng dit langzaam aan de kook.
  3. Voeg zodra het kookt de suiker en de azijn toe. Roer goed door en laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de chutney dik en stroperig is.
  4. Bewaar de chutney in de koelkast.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze tomatenchutney gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 

Geef een reactie