Aardappel-tonijnsalade

Huisgemaakte aardappel-tonijnsalade met mais en olijven

Deze aardappel tonijnsalade staat hier vaak op tafel en verveeld eigenlijk nooit. Lekker met een stokbroodje en een glas wijn. Het beste kun je dit gerecht een dag, of een aantal uren voordat je gaat eten, maken, dit komt de smaak ten goede. De salade kun je in de koelkast bewaren. Wel even ruim voor het serveren op temperatuur laten komen. Een ijskoude salade verliest behoorlijk aan smaak.

Ingrediënten (voor 4 grote porties)

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 eieren
  • 6 grote, zoetzure augurken
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blikje maïs
  • 25 zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 4 eetlepel augurkennat
  • 4 eetlepels mayonaise
  • zout, peper
  1. Schil de aardappelen, laat ze heel en kook ze. Zodra ze gaar zijn giet je ze af, en laat je ze goed afkoelen.
  2. Kook de eieren (half hard- tot hardgekookt). Laat ze afkoelen.
  3. Laat de tonijn en maïs uitlekken.
  4. Maak een dressing van mayonaise, augurkennat, knoflook (geperst), citroensap, zout en peper.
  5. Snijd de aardappelen, augurken en eieren in kleine blokjes. Ontpit de olijven en snijd ze doormidden. Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Huisgemaakte aardappel-tonijnsalade met mais en olijven

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze tonijnsalade gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 

Geef een reactie