Gekarameliseerde wortels. Weer eens wat anders dan ‘gewoon’ gekookte worteltjes. Deze wortels worden gebakken waardoor ze een mooi bruin en krokant korstje krijgen, en daarmee ook een hele andere smaak. We voegen tot slot nog wat knoflook en peterselie toe voor nog meer smaak. Lekker bij een bijvoorbeeld een gebakken visje.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 800 gram wortels
- flinke klont boter
- scheutje olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- zout, peper
- Snijd de wortels in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verhit de olie en de boter in een koekenpan.
- Bak de wortels op halfhoog vuur gaar. Zet het vuur niet te hoog, want dan worden de wortels wel erg donker, maar niet gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper.
- Voeg, zodra de wortels gaar zijn, een geperst teentje knoflook toe en bak dit ongeveer nog een halve minuut mee. Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de wortels.
————————————————-