Babi ketjap van karbonade

Indisch stoofpotje van varkensvlees: babi ketjap van karbonade
Mocht je de Indische keuken nog niet zo goed kennen, dan is babi ketjap van karbonade een makkelijk gerecht om mee te beginnen. De Indische keuken is, naast de Franse keuken, één van onze favoriete keukens. Met een paar basisingrediënten kun al heel veel gerechten maken.
In dit recept kiezen wij voor schouderkarbonades, deze zijn zo veel lekkerder als je ze even laat stoven, in plaats van even snel te bakken. Je kunt ook hamlappen gebruiken, die hebben wel iets meer tijd nodig om te stoven.
Ingrediënten (2 porties)
  • 2 schouderkarbonades
  • olie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • klein blokje (+/-1 cm) goela djawa
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • klein scheutje rijstazijn
  • peper, zout
  • 150 ml bouillon
Bereidingswijze
  1. Dep de karbonades droog met een keukenpapiertje. Bak ze aan in wat olie. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees mooi bruin is, kunnen ze uit de pan. Leg de karbonades even weg tot verder gebruik en bewaar het vet in de pan.
  2. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Bak de ui en verse gember ongeveer 5 minuten in wat het bakvet van de karbonades, houdt de knoflook nog even achter.
  3. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Doe de goela djawa, ketjap manis, azijn en eventueel nog wat peper en zout naar smaak erbij. Breng de saus aan de kook en voeg de bouillon toe. De karbonades kunnen nu weer terug in de pan.
  4. Breng het vlees met de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen op laag vuur of in de oven op 100°C (ongeveer 60 minuten).

 

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze babi ketjap van karbonade gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie