Haverkoekjes met noten en chocolade, wie houdt er niet van? Lekker makkelijk en snel te maken en met de vulling kunt eindeloos variëren. In deze koekjes vervingen we een deel van de bloem door havervlokken. Dat geeft een lekkere structuur aan de koekjes. Voor de vulling gebruiken we graag chocolade, noten en gedroogd fruit.
Ingrediënten (voor 20 koekjes)
- 150 gram bloem
- 50 gram havervlokken
- 8 gram bakpoeder
- 120 gram boter
- 90 gram suiker
- 1 ei
- 120 gram vulling naar keuze (bijvoorbeeld witte chocolade, gedroogde cranberry, amandel of pure chocolade, rozijnen, hazelnoten)
Bereidingswijze
- Hak de noten en de chocolade grof. Snijd de boter in blokken. Doe alle ingrediënten, behalve de vulling, in een keukenmachine. Maak een kruimeldeeg met behulp van de pulse stand. Ongeveer 8-10 keer kort pulsen.
- Haal het deeg uit de keukenmachine, doe de vulling erbij en kneed het met je handen tot een samenhangend geheel.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke bolletjes (even in je handen rollen tot bolletjes).
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een of twee bakplaten (afhankelijk van de grote) met bakpapier en verdeel de 20 bolletjes over de plaat. Druk de bolletjes een beetje plat met je hand. Tijdens het bakken lopen de koekjes nog uit, dus ze hoeven niet heel plat de oven in te gaan.
- Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15-18 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.