Vegaburgers van spliterwten en cashewnoten

 
Vegetarisch koken: zelfgemaakte burgers van spliterwten en cashewnoten

Spliterwten kun je voor meer gerechten dan alleen snert gebruiken, ze vormen ook een prima basis voor vegaburgers. Wat cashewnoten erbij voor de structuur en peper en gember voor de pit en je hebt een heerlijke burger zonder vlees. Ook nog eens makkelijk te maken!

Ingrediënten (voor ongeveer 15 kleine burgers)
  • 250 gram spliterwten, geweekt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • sap van ½ limoen
  • 1 grof gesneden kleine ui
  • 60 gram fijngehakte cashewnoten
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels bloem
  • zout, peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Laat de spliterwten minimaal een uur weken in koud water.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de bloem en het zout, in de keukenmachine en maal tot een grove puree. Voeg dan het zout en de bloem toe en roer goed door.
  3. Vorm van de spliterwtenpuree kleine burgers. Bak ze in op half hoog vuur in een beetje olie. Tip: draai ze pas om wanneer de onderkant al een lichtbruin korstje heeft, dan zijn de burgers steviger.
Wil een lekkere dip erbij? Probeer dan deze pittige tomatenchutney.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze vegaburgers gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie