Zalm met avocado-chimichurri

Orgineel recept met zalm en avocado - lekker pittig - met gebakken aardappel
Zalm met avocado is een prima combinatie, maar omdat ze beide wat vettig zijn is het wel zo lekker om iets fris toe te voegen. Dat hebben we gedaan in de vorm van chimichurri. Dit is een groene saus, oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië, die vaak gegeten wordt bij gegrild vlees. Wij maakten deze saus en mengden er avocadopuree door. Experiment geslaagd wat ons betreft.
We aten bij de zalm nog gebakken aardappelen en bloemkool.
Ingrediënten (voor 2-3 porties)
voor de avocado-chimichurri
  • 1 avocado
  • sap van een halve limoen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • zout, peper
Bereidingswijze

1. Pureer de avocado en voeg het sap van een halve limoen toe.

2. Hak de ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk (kan ook met behulp van een keukenmachine of staafmixer). Meng de olie, peterselie en koriander hier doorheen.

3. Voeg de gepureerde avocado aan het mengsel toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze zalm met avocado gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie