Daslookpesto

Daslookpesto



Hier in Frankrijk vind je het in het voorjaar wel eens op de groenteafdeling, bosjes daslook, vaak naast paardenbloemblad voor door de sla. Nog veel leuker is om zelf daslook ‘in het wild’ te plukken. Wij ontdekten vorig jaar een enorme hoeveelheid daslook vlakbij ons huis. Deze keer maakten we er een mooie hoeveelheid pesto mee. Lekker op een stokbroodje of door de pasta.

Daslookpesto

Daslookpesto

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Heerlijke pesto van daslook, walnoten, zonnebloempitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Erg lekker door de pasta.
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 1 jampot

Ingrediënten
  

  • 100 gram daslook
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 30 gram walnoten
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 125 gram olijfolie
  • eventueel zout

Bereiding
 

  • Doe de droge ingrediënten in een vijzel of keukenmachine en maal alles fijn.
  • Giet al roerend de olijfolie erbij. Voeg eventueel nog wat zout toe.
Tags Daslook, Parmezaanse kaas, walnoten, Zonnebloempitten




Heb jij deze daslookpesto gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.


Geef een reactie