Hier in Frankrijk vind je het in het voorjaar wel eens op de groenteafdeling, bosjes daslook, vaak naast het paardenbloemblad voor door de sla. Nog veel leuker is om zelf daslook ‘in het wild’ te plukken. Wij ontdekten vorig jaar een enorme hoeveelheid daslook vlakbij ons huis. Deze keer maakten we er een mooie hoeveelheid pesto mee. Lekker op een stokbroodje of door de pasta.
Ingrediënten
- 100 gram daslook
- 30 gram zonnebloempitten
- 30 gram walnoten
- 45 gram Parmezaanse kaas
- 125 gram olijfolie
- eventueel zout
1. Doe de droge ingrediënten in een vijzel of keukenmachine en maal alles fijn.
2. Giet al roerend de olijfolie erbij. Voeg eventueel nog wat zout toe.
————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.