Auvergne Culinair: Clermont-Ferrand

Ga je de komende tijd toevallig op vakantie naar de Auvergne? Plan dan ook een dagje Clermont-Ferrand, of twee! Deze studentenstad heeft zeer veel te bieden, zeker op culinair gebied. Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet.

L’Armoire à cuillères

Een ‘mini-bar à chocolat’ in een prachtig pand(je). In 2016 uitgebreid met een wintertuin. Ideaal voor een kleine koffiepauze tijdens je bezoek aan de stad.
Culinaire tips Clermont-Ferrand Frankrijk
11 Rue des Chaussetiers  63000 Clermont-Ferrand

La Ruche Trianon

Alleen de gevel en de etalage van deze patisserie zijn al de moeite van het bekijken waard. Ze maken de heerlijkste bonbons en gebakjes, maar ook voor een ‘gewone’ croissant kun je er terecht.
Culinaire tips Clermont-Ferrand Frankrijk
26 rue du 11 Novembre 63000 Clermont-Ferrand

Le 1513 Crêperie Grill

Een crêperie in een prachtig middeleeuws pand. Bij goed weer eet je lekker buiten onder de enorme poort. Een klassieke galette met een glas cider als hoofdgerecht en een zoete crêpe na.
Culinaire tips Clermont-Ferrand Frankrijk
3 rue de Chaussetiers 63000 Clermont-Ferrand

Fromagerie Nivesse

Houd je van kaas? Dan ben je hier aan het juiste adres. Eindeloos veel kazen. Veel uit de Auvergne, waaronder de vijf bekendste: Cantal, Fourme d’Ambert, Bleu d’Auvergne, Salers en Saint-Nectaire.
Culinaire tips Clermont-Ferrand Frankrijk
23 Place Saint Pierre 63000 Clermont-Ferrand

Marché Saint-Pierre

Een dagelijks geopende versmarkt. In deze markthal vind je regionale versproducten zoals vlees, groente, fruit, kaas en nog veel meer.
Culinaire tips Clermont-Ferrand Frankrijk
Place du marché Saint-Pierre 63000 Clermont-Ferrand

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info.

 

Geef een reactie