Ga je de komende tijd toevallig op vakantie naar de Auvergne? Plan dan ook een dagje Clermont-Ferrand, of twee! Deze studentenstad heeft zeer veel te bieden, zeker op culinair gebied. Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet.
L’Armoire à cuillères
Een ‘mini-bar à chocolat’ in een prachtig pand(je). In 2016 uitgebreid met een wintertuin. Ideaal voor een kleine koffiepauze tijdens je bezoek aan de stad.
Alleen de gevel en de etalage van deze patisserie zijn al de moeite van het bekijken waard. Ze maken de heerlijkste bonbons en gebakjes, maar ook voor een ‘gewone’ croissant kun je er terecht.
Een crêperie in een prachtig middeleeuws pand. Bij goed weer eet je lekker buiten onder de enorme poort. Een klassieke galette met een glas cider als hoofdgerecht en een zoete crêpe na.
Houd je van kaas? Dan ben je hier aan het juiste adres. Eindeloos veel kazen. Veel uit de Auvergne, waaronder de vijf bekendste: Cantal, Fourme d’Ambert, Bleu d’Auvergne, Salers en Saint-Nectaire.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je:
Cookiebeleid
Welkom bij koks in Frankrijk Wij zijn Joyce en Tom en we wonen in het departement Puy-de-Dôme, in de Auvergne (Frankrijk). Al meer dan tien jaar genieten we volop van alles wat deze regio te bieden heeft. Wij zijn beide gediplomeerd kok, en vinden het heerlijk om met eten bezig te zijn. Meer over ons.
Disclaimer: Sommige links op onze website verwijzen door naar een partnerwebsite. Als je daar vervolgens iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie. Je betaalt zelf niets extra. Hartelijk dank voor je ondersteuning!