Pruimentaart

makkelijke taart met pruimen

Deze pruimentaart is het resultaat van een overschot aan pruimen, ‘prunes d’Agen’ om precies te zijn. Dat zijn vrij kleine vruchten, prachtig donkerpaars van buiten en geel van binnen. Mocht je wel eens gedroogde pruimen kopen, dan zijn die vaak van deze soort. We hebben zelf ook een flinke hoeveelheid gedroogd, zo kunnen we in de winter ook nog van de oogst genieten.

Verwerkt in een taart zijn ze ook heerlijk, de kaneel in het deeg past perfect bij de smaak van de pruimen. Je zult begrijpen dat we dit recept uitvoerig getest hebben. Hier hangen nog een paar pruimen in de bomen, wellicht genoeg voor nog één keer.

Ingrediënten (voor een ronde vorm van 24cm)
  • 30 kleine pruimen
  • 120 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  1. Ontpit de pruimen en snijd ze in kwarten. Grotere pruimensoorten kunnen in zessen of in achten.
  2. Meng alle ingrediënten, behalve de pruimen, door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat.
  3. Bekleed de bakvorm (diameter 24cm) met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Druk het deeg met je handpalmen uit zodat de bodem van de bakvorm bedekt in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Verdeel de pruimen over de bodem. Leg de pruimen met de schil naar beneden. Bak de taart ongeveer 30-40 minuten op 180°C.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze pruimentaart gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie