Dit snelle gerecht van noodles met pittig rundvlees is niet alleen makkelijk maar ook erg lekker. We gebruiken hiervoor rundergehakt en de mango erbij geeft het net wat extras. Erbij aten we ook nog een paar stukjes ingelegde gember van the ginger people. Lekker fris en een beetje pittig.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 150 gram rundergehakt
- 1 rode peper
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 5 stevige champignons
- 2 theelpepels gemalen citroengras
- 1 steranijs
- flinke scheut zoete ketjap
- peper, zout
- olie om in te bakken
- 200 gram noodles
- 1 mango
- 400 gram groente naar keuze (wortel, kool, paprika)
Bereidingswijze
- Snijd de ui en de rode peper klein en bak dit vervolgens, op half hoog vuur, aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met een beetje zout.
- Snijd de champignons in plakjes. Voeg, zodra de uitjes glazig zijn, het gehakt, de champignons en de steranijs toe. Bak dit ongeveer tien minuten op half hoog vuur.
- Snijd de knoflook fijn en bak dit even met het gehakt. Voeg daarna citroengras en ketjap toe en eventueel een scheutje water. Laat dit heel even sudderen en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit tot gebruik.
- Kook de noodles en roerbak ondertussen de groente. Warm het gehaktmengsel nog even op serveer met blokjes mango.
————————————————-
Lijkkt mij een heerlijk recept 🙂