Geen schnitzel, kipfilet of camenbert maar gepaneerde bloemkoolroosjes. Waarom ook niet? Even geen vlees op je bord, maar een lekker stukje gebakken bloemkool met een krokante korst. Het smaakte verrassend lekker! Smaakvol en vullend. We aten er aardappelpuree en een op stroganoff lijkende saus bij.
Ingrediënten voor 2 porties
- 4 ‘plakken’ bloemkool
- melk
- 1 ei
- 3 eetlepels bloem
- 6 eetlepels paneermeel
- nootmuskaat
- zout
- peper
- olie en boter
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer een centimeter. Zet drie diepe borden klaar. Kluts een ei in één van de borden en voeg daar de melk aan toe. Breng dit mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe in het tweede bord de bloem en in het derde bord de paneermeel. (De hoeveelheden zijn een indicatie, heb je meer nodig dan vul je de borden gewoon bij.)
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bloemkoolschijven achtereenvolgend door het ei-melkmengsel, de bloem, het ei-melkmengsel en de paneermeel. Bak de bloemkoolschijven mooi bruin in wat boter en olie in een koekenpan en leg ze na het bakken in een ovenschaal. Gaar de bloemkool verder in oven. Ongeveer 20 minuten op 180°C. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
————————————————-