Dit recept voor hartige courgettepannenkoeken is het gevolg van een courgette explosie in de moestuin. Alle gelukkige bezitters van een moestuin kennen het fenomeen overdaad. Vooral de courgettes zijn daar goed in. Die komen in ongelofelijke hoeveelheden, en als je niet oplet zijn ze ook nog van reuzenformaat. Die grote joekels zijn voor de kippen en de kleinere eten we lekker zelf. Gelukkig zijn de mogelijkheden met courgette in de keuken eindeloos. Deze pannenkoekjes hebben we pas ontdekt en ze zijn erg lekker.
Ingrediënten (voor 8 stuks)
- 2 courgettes
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- scheutje melk
- Parmezaanse kaar naar smaak
- nootmuskaat, zout en peper naar smaak
- olie en/of boter om in te bakken
- Rasp de courgette, grof of fijn, naar smaak.
- Klop de eieren los, klop hier de bloem en melk door. Breng dit mengsel op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Schep de geraspte courgette door dit mengsel.
- Verhit de boter en/of olie in een koekenpan. Schep met een grote lepel 1/8 van het mengsel in de pan en druk dit een beetje plat. Bak de pannenkoeken mooi bruin en bestrooi na het bakken met Parmezaanse kaas.
————————————————-