Haverkoekjes met appel

Koks in Frankrijk | dinsdag, juli 30, 2019 | ||||
Deze koekjes zijn het resultaat van een klein experiment. Er lag nog één eenzame appel op de fruitschaal die op moest én de koekjestrommel was leeg. Dus verwerkten we vers fruit in koekjes. Door het hoge vochtgehalte moeten de koekjes wat langer in de oven en blijven ze iets minder lang knapperig na het bakken. Ze smaken erg lekker.
Haverkoekjes met appel, walnoten, kaneel en rozijnen

Ingrediënten (voor 20 grote)
  • 200 gram bloem
  • 100 gram havermout of havervlokken
  • 180 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 appel, geschild en in hele kleine blokjes
  • 4 eetlepels gehakte walnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 theelepels kaneel

1. Snijd de boter in blokken. Doe de bloem, haver, boter, suiker, kaneel ei en bakpoeder in een keukenmachine. Maak een kruimeldeeg met behulp van de pulse stand. Ongeveer 8-10 keer kort pulsen.
2. Haal het deeg uit de keukenmachine, doe de appel, walnoten en rozijnen erbij en kneed het met je handen tot een samenhangend geheel. 

3. Verdeel het deeg in 20 gelijke bolletjes (even in je handen rollen tot bolletjes).

4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een of twee bakplaten (afhankelijk van de grote) met bakpapier en verdeel de 20 bolletjes over de plaat. Druk de bolletjes een beetje plat met je hand. Tijdens het bakken lopen de koekjes nog uit, dus ze hoeven niet heel plat de oven in te gaan.

5. Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 25-30 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.


---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten