Colombo – Caraïbische stoofschotel met kerrie, kokos en ananas

Colombo Caraïbische stoofschotel met varkensvlees, kerrie, kokos en ananas

Weer eens wat anders dan Franse en Aziatische stoofpotjes; Colombo Caraïbische stoofschotel. We wilden deze week ergens hapje gaan eten bij één van onze favoriete restaurantjes. En daar hadden ze die dag ‘Colombo’ als hoofdgerecht. Dat leek ons een goed idee, maar helaas waren wij niet de enigen die daar wel zin in hadden. Om elf uur waren alle tafeltjes voor de lunch al gereserveerd. Uiteindelijk hebben we ergens anders heerlijk gegeten, maar die ‘Colombo’ bleef in ons hoofd zitten. Een aantal dagen later zijn we zelf maar aan de slag gegaan.

Ingrediënten Colombo (voor 2 porties)

  • 300 gram varkensvlees (bijvoorbeeld hamlappen)
  • olie om in te bakken
  • zout
  • 1 kleine ui
  • verse gember (ongeveer 1 cm)
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel piment
  • ananas in blokjes (ongeveer 1/8 deel van een grote ananas)
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml heet water
  • 1 rode paprika
  • 10 champignons
  • 150 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringetjes en de ui in blokjes van een halve centimeter.
  2. Snijd het vlees in blokjes (groot of klein, wat je wilt) en bak deze, op halfhoog vuur, aan in een stoofpan in een beetje olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout. Voeg zodra het vlees bruin begint te worden de ui, rode peper, gember en knoflook toe. Laat dit een aantal minuten meebakken totdat de ui gaar is.
  3. Voeg de specerijen toe en bak deze even zachtjes mee. Doe de ananas, het limoensap en het water erbij. Breng dit aan de kook en laat het op heel laag vuur, in de oven op 120°C of in de slowcooker  stoven. Dit duurt ongeveer één tot twee uren, afhankelijk van het soort vlees. In de slowcooker iets langer.
  4. Snijd de champignons in kwarten en de paprika in reepjes. Bak deze aan in wat olie. Voeg de groente samen met de kokosmelk toe aan de stoofpot zodra het vlees gaar is.

Lekker met rijst.

Colombo Caraïbische stoofschotel met varkensvlees, kerrie, kokos en ananas

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.

Heb jij deze colombo gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie