Met dit recept heb je in een kwartier een heerlijke en makkelijke appeltaart in de oven staan. De bodem is een 1-2-3 deeg, één deel suiker, twee delen boter en drie delen bloem. In dit recept gebruiken we ruwe rietsuiker, de smaak hiervan past erg goed bij appel. Uiteraard kun je ook gewone kristalsuiker of basterdsuiker gebruiken.
Het deeg besmeer je met een laagje appelstroop en daar doe je de appels op. Het eindresultaat is een knapperige bodem met gekaramelliseerde appel. Voor het mooiste resultaat gebruik je een stevige handappel, bijvoorbeeld jonagold.
Makkelijke appeltaart
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 100 gram boter koud, in blokjes
- 50 gram ruwe rietsuiker
- ½ ei
- 3 eetlepels appelstroop
- 2 appels
Bereiding
- Bekleed een ronde bakvorm van 20 cm met bakpapier.
- Doe de bloem, boter en suiker in een ruime kom en maak hiervan een kruimeldeeg. Doe dit door met je vingers de boter fijn te wrijven tot dat er grove kruimels ontstaan. Voeg dan het halve ei toe en kneed dit goed door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit zodat het precies op de bodem van de vorm past. Doe het deeg in de vorm.
- Besmeer het deeg met een dun laagje appelstroop.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Schil de appels en snijd deze in blokjes. Verdeel de appels over de bodem.
- Bak de taart ongeveer 35-40 minuten op 170°C.
Een lekker taartje hoor. Echt iets voor een dessert met een bolletje ijs erbij.