Makkelijke appeltaart met appelstroop

Met dit recept heb je in een kwartier een heerlijke en makkelijke appeltaart in de oven staan. De bodem is een 1-2-3 deeg, één deel suiker, twee delen boter en drie delen bloem. In dit recept gebruiken we ruwe rietsuiker, de smaak hiervan past erg goed bij appel. Uiteraard kun ook gewone kristalsuiker of basterdsuiker gebruiken.

Het deeg besmeer je met een laagje appelstroop en daar doe je de appels op. Het eindresultaat is een knapperige bodem met gekarameliseerde appel. Voor het mooiste resultaat gebruik je een stevige handappel, bijvoorbeeld jonagold.

Makkelijke appeltaart met appelstroop

Ingrediënten (voor een ronde taartvorm van 22cm)
  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter (koud, in blokjes)
  • 50 gram ruwe rietsuiker
  • ½ ei
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 2 appels
Bereidingswijze
1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Doe de bloem, boter en suiker in een ruime kom en maak hiervan een kruimeldeeg. Doe dit door met je vingers de boter fijn te wrijven tot dat er grove kruimels ontstaan. Voeg dan het halve ei toe en kneed dit goed door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat.
3. Rol het deeg uit zodat het precies op de bodem van de vorm past. Doe het deeg in de vorm en zet het weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C.
4. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Haal de taartvorm uit de koelkast en besmeer de taartbodem met appelstroop, laat op de rand ongeveer een halve centimeter vrij.
5. Verdeel de appels over de bodem. Bak de taart ongeveer 35-40 minuten op 170°C.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze makkelijke appeltaart gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
Een makkelijk recept voor een snelle heerlijke appeltaart

Eén reactie

  1. Een lekker taartje hoor. Echt iets voor een dessert met een bolletje ijs erbij.

Geef een reactie