Deze traybake met kip en pompoen is een ideaal gerecht voor wanneer je na een drukke werkdag geen zin of tijd meer hebt om te koken. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat of in een ovenschaal en de oven doet de rest. Lekker makkelijk!
Door de pompoen in redelijk kleine blokjes te snijden is deze, net als de kipfilet en de uien snel gaar. Door de eerste twintig minuten de schaal af te dekken met aluminiumfolie blijft het gerecht lekker sappig en droogt het niet uit.
Deze traybake is lekker met een beetje Griekse yoghurt en wat brood (bijvoorbeeld Turks brood) of een frisse salade.
Ingrediënten (voor 3 tot 4 porties)
- 2 kipfilets
- 3 rode uien
- 700 gram pompoen
- 400 gram kikkererwten (gaar)
- 2 eetlepels gehakte amandelen
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels harissa
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 eetlepels water
- 2 theelepels komijnzaad
- 3 theelepels gemalen koriander
- 1 kaneelstokje
- zout en peper
- citroenrasp van een halve citroen
- munt
Bereidingswijze
1. Neem een ruime kom waar alle ingrediënten inpassen. De de olie, harissa, tomatenpuree, water, komijnzaad, koriander, kaneel, citroenrasp, zout en peper in de kom en meng dit goed door elkaar.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Snijd de kipfilet in reepjes, de pompoen in blokjes van ongeveer één centimeter, de uien in halve ringen en de gedroogde tomaten in reepjes. Doe dit samen met de amandelen en kikkererwten in de kom met het kruidenmengsel. Meng alles goed door elkaar.
4. Verdeel het mengsel over een bakplaat of ovenschaal. Dek het af met aluminiumfolie en bak het 20 minuten op 180°C. Haal na 20 minuten de aluminiumfolie eraf en bak het nog eens 10 tot 15 minuten op 180°C.
5. Bestrooi na het bakken met wat fijngehakte munt.
————————————————-