Traybake met kip, pompoen & harissa

Traybake met kip, pompoen en harissa


Deze traybake met kip en pompoen is een ideaal gerecht voor wanneer je na een drukke werkdag geen zin of tijd meer hebt om lang in de keuken te staan. Een traybake is een volledige maaltijd uit de oven. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat of in een ovenschaal en de oven doet de rest. Lekker makkelijk!

Door de pompoen in redelijk kleine blokjes te snijden is deze, net als de kipfilet en de uien snel gaar. Door de eerste twintig minuten de schaal af te dekken met aluminiumfolie blijft het gerecht lekker sappig en droogt het niet uit.


Traybake met kip, pompoen en harissa

Wat is harissa?

Harissa is een pittige puree van tomaten, rode pepers, komijn, koriander en knoflook. Het wordt veel gegeten in Noord-Afrikaanse landen. Harissa kun je heel goed zelf maken, maar ook net zo goed in de winkel kopen. Het wordt veelal verkocht in handige tubes. Wij gebruiken de harissa van Le phare du cap bon, in Nederland onder andere bij de AH te koop.
Deze traybake met harissa is lekker met een beetje Griekse yoghurt en wat brood (bijvoorbeeld Turks brood) of een frisse salade.


Traybake met kip, pompoen en harissa

Traybake met kip en pompoen

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Een traybake is een volledige maaltijd uit de oven. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat of in een ovenschaal en de oven doet de rest. Lekker makkelijk!
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 3 rode uien
  • 700 gram pompoen
  • 400 gram kikkererwten gaar
  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 3 theelepels harissa
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels water
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 1 kaneelstokje
  • zout en peper
  • citroenrasp van een halve citroen
  • munt

Bereiding
 

  • Neem een ruime kom waar alle ingrediënten inpassen. Doe de olie, harissa, tomatenpuree, water, komijnzaad, koriander, kaneel, citroenrasp, zout en peper in de kom en meng dit vervolgens goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de kipfilet in reepjes, de pompoen in blokjes van ongeveer één centimeter, de uien in halve ringen en de gedroogde tomaten in reepjes. Doe dit samen met de amandelen en kikkererwten in de kom met het kruidenmengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over een bakplaat of ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie. Bak het 20 minuten op 180°C. Haal na 20 minuten de aluminiumfolie eraf en bak het nog eens 10 tot 15 minuten op 180°C.
  • Bestrooi na het bakken met wat fijngehakte munt.
Tags Harissa, Kikkererwten, Kip, Pompoen, Traybake



Traybake met kip, pompoen en harissa

Heb jij deze traybake met kip gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.


Geef een reactie