
Thaise viskoekjes stonden al een tijdje op ons nog te maken lijstje. Afgelopen weekend kregen we van onze buurjongen een enorme zelfgevangen snoek, schoongemaakt en al. Aan ons de taak om de vis te fileren en op te eten. Wij hadden nog niet eerder snoek gegeten, en tijdens het fileren bleek dat het vlees erg plakkerig was. Daardoor kwamen we op het idee viskoekjes te maken. Dat plakkerige werkt perfect voor viskoekjes. Uiteraard kun je andere witvis voor dit recept gebruiken.

Thaise viskoekjes
Ingrediënten
- 350 gram witvisfilet bv. kabeljauw of koolvis
- 1 ui
- 2 rode pepers
- 1 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels citroengras
- 2 theelepels gemalen koriander
- mespuntje trassi
- 2 theelepels vissaus
- 1 eidooier
- rasp van 1 limoen
- 75 gram sperziebonen
- olie om in te bakken
- verse koriander als garnering
Bereiding
- Snijd de vis in blokjes en snijd de ui, peper, gember en knoflook fijn. Doe deze ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
- Voeg laos, citroengras, koriander, trassi, vissaus, eidooier en limoenrasp aan de pasta toe en maal dit nog even mee totdat alles goed gemengd is.
- Snijd de sperziebonen in hele dunne ‘plakjes’ en meng deze door het vismengsel.
- Maak ongeveer 15 balletjes van het mengsel. Verhit een flinke laag olie in een koekepan. Druk de balletjes een beetje plat in de pan en bak ze op halfhoog vuur mooi bruin en gaar.
- Garneer vlak voor het serveren met verse koriander.
Lekker met rijst, sperziebonen en sriracha saus.
