Deze linzensoep met wintergroenten is lekker stevig en heerlijk vullend. Perfect gerecht voor op een winterse dag. We gebruiken in dit recept gele splitlinzen, die zijn lekker snel gaar en geven de soep een mooie kleur. Ook voegen we wat kurkuma toe voor de kleur en chilivlokken en gember geven de soep lekker wat pit.
Linzensoep met wintergroenten
Stevige linzensoep, perfect voor een winterse dag. Goed gevuld met groente en een lekkere pit door chillivlokken en gember.
Ingrediënten
- 200 gram spekjes
- 1 ui
- 1 cm verse gember
- olie om in te bakken
- 750 gram wintergroenten wortel, pompoen, knolselderij, pastinaak
- 175 gram gele splitlinzen
- 2 theelepels chilivlokken
- 2 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- zout peper naar smaak
- 1,75 liter water
Bereiding
- Snijd de wintergroenten in kleine blokjes.
- Snipper de ui en snijd de gember fijn.
- Bak de spekjes, ui en gember aan in wat olie, op halfhoog vuur in een ruime pan. Voeg, zodra de spekjes bruin zijn, de wintergroente toe. Bak de groente mee totdat ze bruin kleuren, roer tijdens het bakken goed door. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper.
- Doe de linzen, chilivlokken, kurkuma, tijm, laurier en water erbij en breng aan de kook. Proef (zodra het kookt) of er eventueel nog zout of peper bij moet. Laat dit ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen. De soep is klaar zodra de linzen gaar zijn.