Wraps gevuld met kaas

Amuses wraps gevuld met kaas

Deze heerlijke wraps gevuld met kaas zijn heerlijk als borrelhapje of amuse voor een diner. Gebruik een zachte kaas als vulling, zo zijn de wraps makkelijk te rollen en zien ze er ook nog eens mooi uit. De rode wraps zijn gevuld met verse geitenkaas en tomaat en de lichte wraps met blauwe kaas en sla. Wij maakten de wraps zelf, maar uiteraard kun je ervoor kiezen om ze kant en klaar te kopen.

Wraps zelf maken

De wraps maak je makkelijk zelf. De rode kleur van de wraps krijg je door een klein beetje rode bietenpoeder toe te voegen. Dat werkt perfect als kleurstof en is ook nog eens natuurlijk ook. Je kunt de rode bietenpoeder zelf maken of onder andere bij Holland&Barrett bestellen. Door het deeg van de lichte wraps deden we wat daslookpoeder voor de smaak. Dat kun je prima vervangen door andere gedroogde kruiden of specerijen.

Amuse wraps gevuld met kaas

Wraps gevuld met kaas

Koks in Frankrijk
Een lekker en origineel borrelhapje of amuse. Zelfgemaakte wraps gevuld met geitenkaas en tomaat of met blauwe kaas en sla.
5 van 1 stem
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 45 minuten
Rustijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 40 hapjes

Ingrediënten
  

Wraps (4 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 120 gram water
  • 30 gram zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel bietenpoeder
  • 1 theelepel daslookpoeder

Vulling

  • sla
  • 200 gram blauwe kaas
  • 200 gram geitenkaas
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes fijngehakt

Bereiding
 

Wraps maken

  • Meng de bloem, water, olie en zout in een kom goed door elkaar. Kneed het deeg ongeveer een minuut goed door.
    – Wil je kleur toevoegen aan het deeg? Verdeel het deeg dan in tweeën en kneed door de ene helft rode bietenpoeder en door de andere helft daslookpoeder. Verdeel het deeg dan nogmaals in tweeën zodat je in totaal vier bolletjes deeg hebt, en laat het minimaal 15 minuten rusten.
    – Kleur je het deeg niet? Verdeel dan het deeg in vier gelijke bolletjes en laat het minimaal 15 minuten rusten.
  • Rol de bolletjes uit tot ongeveer 25 cm en bak de wraps aan beide kanten aan in een hele hete droge koekenpan met dikke bodem of op een pizzasteen in de oven. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten.

Vulling Blauwe kaas/ sla

  • Verdeel wat sla over twee wraps. Snijd de blauwe kaas in plakken en verdeel deze over de sla. Rol de wraps strak op en snijd ze in rolletjes, ongeveer 10 per wrap. Prik er een cocktail prikker door.

Vulling Geitenkaas/ tomaat

  • Snijd de geitenkaas in plakken en verdeel deze over twee wraps. Verdeel de fijngesneden tomaatjes over de geitenkaas. Rol de wraps strak op en snijd ze in rolletjes, ongeveer 10 per wrap. Prik er een cocktail prikker door.
Tags Amuse, Blauwe kaas, Geitenkaas, Tomaat, Wraps

Amuse wraps gevuld met kaas

Heb jij deze wraps gevuld met kaas gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Deze kaaswraps zien er zo leuk uit met de verschillend gekleurde versies! Heb er een paar dagen geleden een paar gemaakt. Een lekker hapje voor af en toe.

Geef een reactie