Omgeving

La Sioule

Omgeving Chambres d'hôtes Villa Garachons. La Sioule

Een mooie, kronkelige weg brengt je vanuit het dorpje (Sauret-Besserve 63390) naar ons huis in de vallei van de rivier la Sioule. Zodra je bij ons aankomt kom je tot rust. De lucht is er nog schoon, je bent ver weg van de drukte en omgeven door natuurschoon. We hebben een groot terras en tuin met allerlei plekjes om te zitten. Het uitzicht is betoverend.

Waterval les 3 cuves

Op loopafstand (5 tot 10 minuten) van ons huis is er een mooie picknickplek aan de rivier. Vanaf die plek loopt er een wandelpad naar een waterval (les 3 cuves).

Langs ons huis loopt een leuke wandelroute van zo’n 7 kilometer.
 

Viaduc des Fades

De rustige weg door de vallei kronkelt na ons huis nog zo’n 5 kilometer door de vallei, onder het imposante bouwwerk ‘viaduc des fades’ door, om vervolgens uit te komen bij de stuwdam en het bijbehorende stuwmeer. Aan het stuwmeer liggen diverse strandjes en de terrasjes van omliggende restaurants bieden een prachtig uitzicht over het meer. De mooiste vind je bij ‘pont du bouchet’.
 
Vulkanen
Wil je nog meer zien van de omgeving? Maak dan eens een wandeling tussen de vulkanen. Op een half uur rijden van ons huis begint het nationale natuurpark ‘les volcans d’Auvergne’. De vele wandelingen in het gebied zijn zeer divers en goed aangegeven. Wij hebben diverse wandelroutes en kunnen jullie daar in adviseren.
 
Clermont-Ferrand
Voor een cultureel en culinair uitstapje raden wij Clermont-Ferrand aan. De hoofdstad van de de puy-de-dome is onlangs uitgeroepen tot meest aantrekkelijke en dynamische middelgrote metropool van Frankrijk. Opvallend is de gothische kathedraal Notre-dame-de-l’asomption, die opgebouwd is uit zwarte lavastenen en trots boven de stad uit steekt. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen de moeite waard om te bekijken. Plattegronden en andere toeristische informatie over de stad hebben wij hier klaarliggen, zodat je goed voorbereid op weg kunt gaan.
 
 
 
Wil je meer info over de kookvakantie? Kijk dan hier, of stuur een mail naar info[at]lesgarachons.com
 

Reacties zijn gesloten.