Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Quiche met pompoen en salie

Joyce & Tom | dinsdag, november 20, 2012 | ||||
Pompoen met salie is een heerlijke combinatie, ik doe het wel eens door de pasta of in een omelet. Door de quiche is het dus ook erg lekker ben ik gisteren achtergekomen. Let er wel op dat je de pompoen in hele dunnen plakken snijd, anders worden de plakken niet gaar. Ik gebruik hiervoor een mandoline, maar je kan het ook met de keukenmachine doen.


Ingrediënten (voor een quiche van 25cm) 
bodem:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 el water
1. Snijd de boter in blokjes en voeg deze aan de bloem toe, voeg ei, zout en water toe. Kneed met de handen totdat er een deeg ontstaat of in de keukenmachine, op de 'pulse' stand. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een quichevorm (25cm) in met boter en bestuif deze met bloem.
3. Rol het deeg uit zodat het in de taartbodem past, doe het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem blind, 20 min op 160°C , het deeg hoeft niet bruin te worden. Begin ondertussen met het maken van de vulling. LLaat de bodem iets afkoelen voordat de vulling erin gaat.

Blind bakken is het bakken van de bodem voordat de vulling erin gaat. Het doel is ervoor zorgen dat de bodem al gaar is wanneer de bodem met vulling de oven in gaat. Hierdoor hoeft de vulling niet langer dan nodig in de oven. Leg een laag bakpapier over het deeg en daarop blindbakbonen (keramiek of droge bonen), deze zorgen ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.

vulling:
  • 3 eieren
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk(of room)
  • 1/2flespompoen (butterbut)
  • 5 fijngehakte salieblaadjes
  • nootmuskaat
  • 100 gram spekjes
  • 1 sjalotje
  • zout, peper
4. Bak de spekjes en de sjalotjes aan in wat boter, laat afkoelen en voeg daarna de fijngehakte salieblaadjes toe. Snijd de pompoen in hele dunnen plakjes, zo mogelijk met behulp van een mandoline.
5. Voeg een scheutje melk aan de bloem toe en klop totdat de bloem opgelost is. Voeg de rest van de melk toe en klop de eieren erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. 
6. Vul de bodem met de plakjes pompoen en het spekjes/sjalot/salie-mengsel en giet daar het ei-mengsel over, tot net iets onder de rand vullen. BBak de quiche 30-35 minuten op 170°C, totdat de quiche goudbruin is

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie presentatie. Ik hen nog een leuk recept: http://www.pinterest.com/pin/350647520957751358/

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl