Homemade daging roedjak


















Het is best wel wat werk, er gaan heel wat ingrediënten in en het moet best lang stoven, maar het is zó lekker. Wij maken het altijd voor 2 dagen, de ene dag wat meer werk, de andere dag wat minder. 
Aangezien Oosterse ingrediënten hier in Frankrijk niet echt makkelijk te verkrijgen zijn, kopen wij eens in de zoveel tijd -veel- van alles in. Altijd genoeg op voorraad dus!

Ingrediënten (voor 4 personen)
650 gram runderriblappen
1 ui
2 rode pepers
1 cm gemberwortel
6 kemirienoten
2 tl korianderpoeder
4 tl komijnpoeder 
½ tl trassi
1 el tamarinde
1 tl laos
1 el goela djawa
1 tl sereh
2 dl water
40 gram santen
3 el zoete ketjap
zout, peper

Snijd de ui, pepers en gember zo fijn mogelijk. Bak het rundvlees mooi bruin in wat boter of olie. Haal het vlees weer uit de pan, voeg nog wat extra olie toe en bak de ui, pepers en gember aan. Hak ondertussen de kemirienoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg de overige ingrediënten -behalve water, santen en ketjap- toe zodra de uien mooi bruin zijn. Bak dit ongeveer 2 minuten mee, voeg dan het water, de santen en de ketjap toe. Pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus aan de kook, voeg het vlees toe en zout en peper naar smaak. Laat de saus minimaal 3 uren stoven op zéér laag vuur. Stoven in de oven gaat nog makkelijker, stoof de daging roedjak minimaal 3 uren op 110-115°C. Lekker met rijst en roergebakken groente.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety