Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Hutspot met wortel, ui, pastinaak, komijn en rode wijnjus

Hutspot met wortel, ui en pastinaak

Het is weer de tijd voor stamppot! Ons doe je er in ieder geval een plezier mee. De stamppoten zoals boerenkool, zuurkool en hutspot zijn  klassiekers, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Wintergroenten zoals spruitjes, koolraap, pastinaak of aardpeer zijn prima te verwerken in een stamppot. De eeuwige rookworst kan prima door allerlei soorten vlees vervangen worden. Voor een vegetarische variant is kaas erg lekker door sommige stamppotten. 
Wij maakten deze hutspot met een kleine twist. Naast peen en ui, gebruikten we ook nog pastinaak. De toevoeging van komijn en nootmuskaat maakt de hutspot een beetje pikant. 
Dit recept is onze inzending voor het foodblogevent (thema; 'stamppot, maar dan anders') van december 2013. Deze maand gehost door Puur Julia.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
600 gram winterpeen
1 grote pastinaak (of 2 kleine)
250 gram uien
scheutje melk
4 saucijsjes
100 gram spekjes
boter/ olie om in te bakken
kopje rode wijn
2 laurierblaadjes
2 tl komijn
1 tl nootmuskaat
zout, peper

Schil de aardappelen en de groenten en snijd alles in grove stukken. Zet de aardappelen op in licht gezouten water, doe de laurierblaadjes erbij. Voeg zodra de aardappelen koken de peen en de pastinaak toe en breng het weer aan de kook. Doe na 10 minuten koken de uien erbij. Laat nog even doorkoken totdat alle groenten gaar zijn en giet dan af. 
Bak ondertussen de saucijs en de spekjes aan in wat boter of olie. Blus het af -zodra het vlees gaar is- met een kopje rode wijn. Laat de jus een beetje inkoken.
Zet de afgegoten aardappelen en groenten het nog even terug op het vuur zodat al het nog aanwezige water verdampt, probeer de laurierblaadjes te verwijderen. Stamp de aardappelen en groenten tot een grove stamppot. Voeg de melk, komijn, nootmuskaat toe, en zout en peper naar smaak. Klop de stamppot nog even goed door met een pollepel en proef of de stamppot goed op smaak is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl