Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Lasagne met boerenkool en pompoen


'De Hollandse pot gaat internationaal' is het thema van het foodblogevent van januari 2014. Een logisch thema als je bedenkt dat de host van deze maand -Ellen van In my red kitchen- blogt vanuit Los Angeles.
Wij hebben dit jaar voor het eerst de -naar ons idee- 'oer-Hollandse' groente boerenkool in onze Franse moestuin. En aangezien deze planten echt groeien als kool, zijn wij zo onderhand wel toe aan iets anders met boerenkool dan stamppot.
Wij maakten lasagne met boerenkool en pompoen voor het foodblogevent van januari 2014. Boerenkool op Italiaanse toer. De tomatensaus hebben we extra pit gegeven door komijn en harissa toe te voegen, wat goed samen gaat met de boerenkool en pompoen.


Ingrediënten (voor 4 personen)
6 lasagnevellen
300 gram boerenkool (grof gesneden)  
500 gram pompoen 
olie 
1 ui
200 gram spekjes
1 teentje knoflook
2 tl harissa
2 tl komijn
2 tl paprikapoeder  
2 blikjes tomatenblokjes  
1 klein blikje tomatenpuree 
1 laurier blad  
2 eetlepels bloem  
30 gram boter  
250 ml melk  
nootmuskaat  
zout, peper 
200 gram geraspte kaas 


 
Begin met het klaarzetten van de groenten. Snijd de pompoen in dunne plakken (kan met de hand, keukenmachine of mandoline). Was de boerenkool, verwijder de stronken en snijd in grove stukken. 

Tomatensaus 
Snijd de ui fijn en bak deze samen met de spekjes aan in wat olie, voeg -zodra de spekjes en ui bruin zijn- fijngesneden knoflook, tomatenpuree, laurier, harissa, komijn en paprikapoeder toe. Bak dit ongeveer nog een minuut en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook, laat een paar minuten doorkoken en breng de saus op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur en laat staan tot gebruik.

Béchamelsaus  
Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer het goed door en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes bakken(niet bruin laten worden!). Haal het mengsel (=de roux) van het vuur voeg dan een kwart van de koude melk toe en roer goed door - kan met een garde - zet het weer terug op laag vuur en wacht tot te saus begint te binden. Voeg dan de rest van de melk toe, roer goed door totdat er een gladde saus ontstaat, en breng de saus langzaam aan de kook, laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.

Verwarm de oven voor op 180°C en stel de lasagne samen. Begin met tomatensaus dan lasagnevellen, pompoen, tomatensaus, boerenkool, lasagnevellen, pompoen, tomatensaus, bechamelsaus en tot slot kaas. Bestrooi elke laag boerenkool en pompoen met een beetje zout en peper. Bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin.













2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Ik heb jullie post uitgeroepen tot winnaar van het Foodblog Event van januari! Dat betekent dat jullie het volgende event gaan hosten en een thema gaan bepalen, spannend! Heel veel succes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Ellen! Erg leuk. We hebben al een thema bedacht, vanavond uitwerken, morgen online. Dank voor het hosten en het leuke thema!

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl