Homemade soesjes gevuld met crème pâtissière

Soesjes met creme patissiere

Slagroomsoezen, moorkoppen, eclairs, hartige soezen. Wanneer je de techniek van het maken van soezenbeslag onder de knie hebt, kun je er alle kanten mee op. Wij maakten deze keer kleine soesjes gevuld met crème pâtissière. Nog een beetje oefenen op het opspuiten van het beslag, maar de smaak was perfect.

Ingrediënten (±25 soesjes):
75 gram bloem
snufje zout
8 gram suiker
50 gram boter
65 ml melk
65 ml water
2 eieren

crème pâtissière

Doe de melk, het water, de suiker, de boter en het zout in een pan. Verwarm dit op laag vuur todat de boter gesmolten is, zet dan het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook.
Haal van het vuur zodra het mengsel kookt en zeef de bloem boven de pan. Zet de pan weer op het vuur (laag vuur) en verwarm het mengsel, al roerend, gedurende 1 à 2 minuten. Zodra het mengel als stevige bal van de bodem van de pan loslaat kan de pan weer van het vuur. Laat dit 15 minuten afkoelen.
Als het deeg is afgekoeld kunnen de eieren erbij. Klop de eieren los en voeg de eieren geleidelijk, al kloppend (met een spatel) bij het deeg. Klop net zo lang totdat het beslag glad en glanzend is.

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het beslag in een spuitzak. Gebruik een gladde spuitmond. Spuit kleine rondjes ter grootte van een walnoot.

Bak de soesjes ongeveer 20 minuten op 220°C. Maak ondertussen de crème pâtissière voor de vulling (met slagroom vullen kan natuurlijk ook).
Zet, zodra de soesjes mooi bruin zijn, de oven uit, en laat de soesjes afkoelen ín de oven. Zet de deur van de oven op een kier (met bijvoorbeeld een houten spatel ertussen).  Dit zorgt ervoor dat ze niet inzakken!
Zodra de soesjes afgekoeld zijn kunnen ze gevuld worden. Doe de vulling in een spuitzak met een gladde spuitmond. Prik een gaatje in de soesjes ter grootte van de spuitmond en vul de soesjes.

homemade soesjes met crème pâtissière

Geef een reactie