Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Pasta met kipfilet, venkel en prei

Joyce & Tom | zaterdag, januari 04, 2014 | |||||
Pasta met prei, venkel en kipfilet
De lekkerste recepten ontstaan bij toeval, zo ook deze. Venkel is vrij sterk van smaak en combineert erg goed met prei. Door wat crème fraîche toe te voegen worden de groenten iets milder. Een scheutje witte wijn maakt de saus nog smaakvoller.
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 400 gram pasta
  • 1 prei
  • 1 venkelknol
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram spekjes
  • 300 gram kipfilet
  • verse tijm
  • boter, olie
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • scheutje witte wijn (optioneel)
  • zout, peper

1. Snijd de prei en venkel in dunne reepjes (kwart ringen), snijd het sjalotje en de knoflook fijn en de kipfilet in reepjes.
2. Kook de pasta beetgaar. Bak ondertussen de kipfilet samen met de spekjes en het sjalotje aan in wat boter of olie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Roerbak de prei en venkel (in een wok of een grote hapjespan). Voeg tijm en knoflook toe wanneer de groente bijna gaar is, en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Blus de groente af met een scheutje witte wijn (optioneel). Breng de groente op smaak met wat zout en peper. Meng de gebakken kipfilet, spekjes en sjalot door de groenten en voeg de crème fraîche toe. Serveer met pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl