Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Indische kip: Ajam Smoor Djawa

Indische kip: Ajam Smoor Djawa

Het was weer de hoogste tijd voor een Indisch gerechtje. Deze keer een vrij eenvoudig recept met relatief weinig ingrediënten. Wij maakten de Ajam smoor djawa met kippenpoten, maar je kunt ook prima kipfilet gebruiken. Let er dan wel op dat je de kip zo kort mogelijk stooft. Kipfilet in blokjes of reepjes hoeft, na het aanbakken, nog maar een paar minuten mee te garen in hete saus.Ingrediënten (voor 2-3 personen)
2 hele kippenpoten
olie en boter om in te bakken
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 theelepels goela djawa
1/2 theelepel nootmuskaat
2 eetlepels ketjap manis
sap van 1/2 citroen
100 ml hete kippenbouillon
zout, peper

Snijd de ui, peper en knoflook fijn.
Verdeel de kippenpoten in drumstick en dij. Dit gaat makkelijk met een scherp mesje. Haal het vel van de kip. Als je wilt kun je met een hakmes de voet van de pootjes hakken, dit serveert mooier.
Bak de kip aan in boter en olie. Voeg de ui en rode peper toe en laat deze een paar minuten meebakken. Bak daarna de knoflook nog één minuutje mee.
Voeg tot slot goela djawa, nootmuskaat, ketjap, citroen, hete kippenbouillon en zout en peper naar smaak toe. Breng het aan de kook en laat de kip minimaal een uur op heel laag vuur zachtjes stoven. Nog lekkerder is het om de kip te laten garen in de oven (2 uren op 120 ºC) of in de slowcooker.


Indische kip: Ajam Smoor Djawa

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl