Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Speculaasmousse

Joyce & Tom | zondag, november 23, 2014 | ||||||||
Bij herfst hoort speculaas. Speculaasbrokken, gevuld speculaas en speculaaspoppen. Wij bedachten een dessert op basis van speculaas. Het is een mousse met kruiden, cacaopoeder en stukken speculaas erdoor. De stukken speculaas worden cake-achtig in de mousse, vergelijkbaar met de koekjes in de tiramisu. Je kunt de mousse het beste een dag van te voren maken, hij wordt steeds lekkerder.

Speculaasmousse

Ingrediënten (voor 6 porties)
  • 5 gram poedergelatine (of 3 blaadjes gelatine)
  • 200 ml slagroom
  • 85 gram suiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 150 ml water
  • 2 eiwitten
  • 75 gram speculaasbrokken

1. Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in een beetje water.

2. Voeg 25 gram suiker toe aan de slagroom en klop dit lobbig.

3. Voeg de speculaaskruiden, cacaopoeder en 35 gram suiker toe aan 150 ml water. Verwarm dit in   een pannetje totdat het bijna kookt. Zet het vuur uit, voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer goed door zodat de gelatine oplost. Laat dit afkoelen totdat het lobbig begint te worden.

4. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten tot sneeuw. Voeg 35 gram suiker toe en klop verder tot slappe pieken.

5. Klop het afgekoelde gelatine-mengsel (punt 3) door de slagroom. Spatel daarna het eiwit erdoor. Breek de speculaasbrokken in kleine brokjes en meng ze door de mousse. Verdeel de mousse over 6 schaaltjes.

Laat de mousse minimaal 1 nacht opstijven in de koelkast.

Speculaasmousse

2 opmerkingen:

Topblogs met recepten
mytaste.nl