Surinaamse roti met kerriekip

Joyce & Tom | maandag, februari 23, 2015 | ||||||||
Het enige wat je hier in de buurt kunt afhalen zijn pizza en kebab. Voor Surinaamse roti moet je toch echt zelf aan de slag. De typische pannenkoek (roti-plaat) wordt gemaakt van bloem, bakpoeder, water en olie en gevuld met een kruidig mengsel. Dit mengsel heeft vaak als basis gele spliterwten, maar kan ook heel goed met aardappel of linzen. Wij namen linzen als vulling voor de roti erbij aten we kerriekip met aardappel en gekookt ei, rijst en savooiekool.
Zelf roti met kerriekip maken
Ingrediënten (voor 4 porties)

voor de roti-plaat (5 stuks)
vulling:
  • 100 gram gele spliterwten (of linzen)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • madame Jeanette peper (naar smaak)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • olie om in te bakken
  • zout, peper
deeg:
  • 500 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 300 ml water
  • zout

voor de kerrie-kip
  • 4 kippenbouten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klein stukje madame Jeanette peper
  • 2 eetlepels kerrie massala
  • 200 ml kippenbouillon
  • boter en olie om in te bakken
  • zout, peper

Kerrie-kip
1. Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Bak de peper en ui aan in wat olie en boter. Voeg na een paar minuten de knoflook en kerrie toe. Laat dit heel even meebakken en voeg dan de bouillon toe, en breng dit aan de kook
2. Verwijder het vel van de kip. Deze kun je eventueel apart krokant bakken en erbij serveren. Doe de kippenbouten in de saus. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en laat de kip, in ongeveer een half uur, gaar sudderen.

Roti-plaat
1. Deeg: meng bloem,  bakpoeder, water en zout in een kom. Kneed dit tot een stevig deeg. Doe het deeg in een afgedekte kom en laat dit op kamertemperatuur staan.
2. Vulling: kook de erwten (of linzen) in ongeveer een half uur gaar. Laat de erwten, zodra ze gaar zijn, uitlekken en maal ze daarna fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
3. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. Bak de ui en de peper aan in wat olie. Voeg na een paar minuten de erwten, knoflook en komijn toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Deeg vullen: Verdeel het deeg in 5 gelijke bollen. Druk met je vingers een kuiltje in het midden van elke bol, doe daar de vulling in. Vouw het deeg goed dicht zodat de vulling in het midden zit en niet meer uit het deeg kan. Druk de bollen plat en rol ze uit op een bebloemde werkbank. Bak de roti-plaat in hete (gietijzeren) koekenpan ingevet met olie.

Zelf Surinaamse roti maken met kerrie-kip

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zelf gemaakte roti! Veel te lang geleden dat ik leerde maken en ook zelf vaak at. Jullie brengen me op een idee voor aankomend weekend. Thnx!

    BeantwoordenVerwijderen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety