Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Witlofsalade met kip en appel

Koks in Frankrijk | zondag, februari 15, 2015 | ||||||
De afgelopen week was het een klein beetje lente. Wakker gemaakt door de vogels in plaats van de wekker, buiten geluncht en in een t-shirt in de tuin gewerkt. Daar paste deze frisse witlofsalade prima bij.
Witlofsalade met kip en appel
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 2 stronken witlof
  • 75 gram kipfilet (gaar)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels (kippen)bouillon
  • sap van een halve citroen
  • 1 appel
  • zout, peper

1. Maak een dressing van de mayonaise, het citroensap en de bouillon. Snijd de appel in kleine blokjes en doe deze bij de dressing. 

2. Snijd de witlof en de kipfilet in reepjes en meng de dressing en de appel hier door. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld rozijnen en walnoten.
Witlofsalade met kip en appel
---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten