Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Witlofsalade met kip en appel

Joyce & Tom | zondag, februari 15, 2015 | |||||||
De afgelopen week was het een klein beetje lente. Wakker gemaakt door de vogels in plaats van de wekker, buiten geluncht en in een t-shirt in de tuin gewerkt. Daar paste deze frisse witlofsalade prima bij.
Witlofsalade met kip en appel
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 2 stronken witlof
  • 75 gram kipfilet (gaar)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels (kippen)bouillon
  • sap van een halve citroen
  • 1 appel
  • zout, peper

1. Maak een dressing van de mayonaise, het citroensap en de bouillon. Snijd de appel in kleine blokjes en doe deze bij de dressing. 

2. Snijd de witlof en de kipfilet in reepjes en meng de dressing en de appel hier door. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld rozijnen en walnoten.
Witlofsalade met kip en appel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety