Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Koekjes met gedroogde abrikozen

Joyce & Tom | zaterdag, april 04, 2015 | ||||

Zelfgemaakte koekjes met abrikoos
Ingrediënten (voor ongeveer 20 medium koekjes of 10 hele grote)
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 120 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 100 gram gedroogde abrikozen

1. Laat de boter op kamertemperatuur heel zacht (bijna vloeibaar) worden. Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Laat dan de boter zacht worden in de magnetron. 

2. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes

3. Meng (gaat makkelijk met een vork) het losgeklopte ei met de suiker en het bakpoeder. Voeg dan de boter, abrikozen en het zout en de bloem toe, goed mengen totdat er geen bloem meer zichtbaar is.

4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel het deeg in 20 koekjes. Dat hoeft niet heel netjes. Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety