Aardappeltortilla met broccoli
Sinds we kippen hebben zijn we erachter gekomen dat je met eieren de lekkerste gerechten kunt maken. We hebben eigenlijk nooit te veel eieren. Natuurlijk hebben we wel vaker aardappeltortilla gemaakt, maar nog nooit met de eitjes van onze eigen kippen. De smaak is niet te vergelijken met de eieren uit de supermarkt. De dooiers zijn knalgeel! Dit schijnt te komen door al het groenvoer wat de kippen eten.
Ingrediënten
- 3 eieren
- scheutje melk
- 2 aardappelen
- paar roosjes broccoli
- 100 gram spekjes
- 1 sjalotje
- kaas
- boter om in te bakken
- nootmuskaat
- zout, peper
Bereiding
- Kook de aardappelen en de broccoli gaar. Snijd de aardappelen daarna in blokjes of schijfjes.
- Kluts de eieren met een scheutje melk.
- Bak de spekjes en het sjalotje aan in wat boter, in een ruime (ovenbestendige) koekenpan. Voeg na een aantal minuten de aardappelen, de broccoli en het geklutste ei toe. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Strooi de kaas over de tortilla en gaar deze in de oven, ongeveer 15 minuten op 150°C.
————————————————-